Flummkrig :)

I går kväll chattade jag med två av mina bästa vänner Elli och Anni! Vi hade värsta flummkriget :D
(tryck här eller på bilden för att se bilden större)

B-språk

Jag hade B-språk för första gången i går. Först trodde jag att det bara var jag från hela klassen som hade valt franska, men det visade sig att fyra av killarna i klassen också skulle ha det. Det kändes skönt, för det hade varit jobbigt att liksom komma helt själv. Dessutom visade det sig att det faktiskt var en i framskagruppen som jag redan kände! Det var Malin som jag träffade på en skrivarkurs för ganska länge sedan. Först kände jag inte igen henne, men när hon sa att det var hon såg jag det. Snacka om att hon har vuxigt! Våran franskalärare verkade vara en förvirrad och rörig person. Hon glömde att säga vad hon hette och sa det inte förrän efter typ halva lektionen. Sedan klömde hon massa saker här och där och gick fram och tillbaka på golvet för att hämta något som hon redan hade på bordet. Sedan glömde hon var Malin hette och trodde att hon hette Emma. Det lät ungefär såhär: "Visst hette du Emma? Nej det var inte du som hette Emma. Jo! Eller nej... Jo Emma!" och tillslut frågade hon "Heter du Emma?". Nej, det gjorde hon inte och läraren sa att det INTE var Malin hon hette i alla fall, men det var det ju.

Skolpolis

Jag ska bara skriva lite kort om hur det är att vara skolpolis. Alldeles snart ska jag gå och sova, för i morgon ska jag upp tidigt igen för att vara "snut" vid övergångsstället. Första dagen var det jättepirrigt! Jag virrade runt hemma som en galning innan jag gav mig iväg. Det var roligt, tyckte både jag och Tofflan (hon som jag står med, titta under kategori Högtider eller nåt så finns det en bild på henne). I dag när vi stod var det jättemånga som ville gå över på en gång, men i stället för att stanna bara körde en taxi! Av alla bilar borde väl en taxi stanna när någon vill gå över!?

Att vända en motgång till en framgång

Det var precis vad vi gjorde i skolan i går! Vi skulle ta med oss matsäck och åka till hammarbybacken för att skissa en vy över Stockholm. När vi kom till skolan ösregnade det. Vi fick läsa lite medan klassens två lärare bestämde om vi skulle till hammarbybacken eller inte. De bestämde att vi skulle gå till parkleken i stället. Jag och min kompis Mattis bestämde oss för att vara barnsliga, så först satte vi oss på en grävskopa för typ treåringar och började gräva i sanden. Det var faktiskt roligt :)
Sedan satte vi oss på varsin sida av en trampcykel och trampade på varsin tramp var. Annars var det bara två eller treåringar typ som cyklade. De var jättegulliga! När jag och Mattis hade cyklat omkring en stund bland småbarnen skulle alla gå till forbollsplanen och leka en namnlek först och sedan en lek som heter flaggan. Flaggan går ut på att man är två lag. Lagen har varsin planhalva. Det finns dock ett streck längst bak på planhalvan som man inte får gå innanför. Innanför strecket finns det ett fängelse och en ring där lagets flagga ligger. Leken går ut på att man ska få över det andra lagets flagga på sitt eget lags planhalva. Då har laget vunnit. För att ta flaggan måste man springa över på det andra lagets plangalva. Då kan man bli kullad. Om man lyckas ta sig över det bakre streckat är det som ett pass och man kan ta flaggan. Då återstår det att ta den till sin egen planhalva. Om man blir kullad får man lägga tillbaka flaggan i ringen och gå till fängelset. För att bli räddad från fängelset måste två från sitt lag ta varandra i hand, springa till fängelset (man kan inte bli kullad) och ta händerna på fångens axlar, springa tillbaka med fången (man kan fortfarande inte bli kullad) och då är fången fri. Det var roligt fast jag inte brukar tycka om tävlingar!
Sedan gick alla hem och åt sin matsäck. Efteråt gick vi ut och lekte flaggan två sista gånger innan vi fick gå hem. Det kallar jag att vända en motgång till en framgång, eftersom att vi fick en extra "lekdag" och kommer att skissa någon annan gång ändå.

Ny design

Jag har precis ändrat min bloggdesign. Vad tycker du? Själv blev jag väldigt nöjd!
Kommentera gärna!

Norge

Jag tror jag har glömt att skriva om när jag var i Norge, för där var jag i början av sommarlovet. Jag sätter in lite bilder därifrån.


Farmors och farfars trädgård, men detta är bara typ en fjärdedel.


En gräshoppa


Verandan (inte jag som sitter där)


Vägen vid deras hus


Bäcken vid vägen vid deras hus


Molon (piren)


En svan som var typ en meter från oss


Jag brer en Finn Crisp (jag vet, inte så intressant)


Jag i mitt sovrum hos farmor och farfar


Här ser man trädgården bättre. Fast buskarna är lite i vägen.


Jag är och fiskar i karpdammen

Spegelkarp
Jag fick en fin spegelkarp (i karpdammen alltså)

(sommar)
En JÄTTEFIN bild på mig och pappa när vi sitter längst ut på piren.

Hemma igen

Nu är jag hemma igen efter ett långt sommarlov. Fast det har i och för sig känts väldigt kort. Nu är jag i alla fall hemma och i morgon ska jag börja 6:an. Batteriet i min kamera är slut, men bilder från sommaren kommer innom kort att läggas in här och på vissa inlägg.

Nu kommer lite bilder från sommarlovet:






Den här bilden har min kusin Linn tagit:

RSS 2.0