Chiquitita

Okej, nu ska jag berätta om gårdagen.
När jag slutade skolan var jag, Tove (Tofflan) och Mattis ute med Toves hund Willi. Vi lekte i löven en stund. Sedan var jag och Tove ute tills Anni kom och vi gick hem till mej för att äta middag. Efter maten åkte jag, Tove, Anni och mamma till globen shopping för att köpa hamster, men det var slut där (snopet) så vi åkte till Farsta. Där fanns det större billiga burar och hamstrar kvar. Jag bad en personal om hjälp och hon hjälpte mej att hitta det jag behövde och plockade upp en hamster. Den var jättegullig och lugn! Hela vägen hem vad jag över beskyddande. Jag hade den lilla papplådan man fick att ha den i under tjocktröjan för att den inte skulle frysa men släppte då och då in lite luft för att den inte skulle kvävas. Väl hemma fixade vi iordning buren. Den blev jättefin. När jag hittar sladden till kameran ska jag sätta in en bild på den. I framtiden kommer nog också en bild på hamstern. Jag döpte hamstern till Qhiquitita (som betyder ungefär lilla flicka). Hon är jättesnäll och gullig!


Här kommer en bild på Tita och en bild på buren:
ChiquititaChiquititas bur
Klicka på bilderna för att se dem större

Den stora dagen är kommen!

Så, nu har jag vaknat på den stora dagen som jag aldrig trodde skulle komma. Jag har ätit en smörgås (jättegod) och en frukt till frukost. Jag brukar inte vara så jättehungrig på morgonen.  Den här veckan ska jag stå skolpolis, så jag gick upp tidigare än jag brukar. Om ca en kvart ska jag bege mig mot Tofflan som tillsammans med mig ska stå vid övergångsstället närmast skolan. När jag kommer hem följer Tofflan antagligen med mej hem, eftersom att hon ska följa med när jag köper hamstern. Det ska Anni också men hon går i en annan skola så hon får ringa mej när hon kommer. Efter middagen, som vi kommer äta ganska tidigt, åker vi och köper min lilla underbara krabat! Jag har fortfarande inte kommit på något säkert namn, men jag har fått jättebra idéer från nära och kära, och er läsare också! Vad tycker ni om namnet Pussel?

Längtan

Asså, jag längtar verkligen efter att köpa min hamster och tänker knappt på något annat! Egentligen är de ju inte så bra. Jag slösar bort en hel dag av mitt liv åt att tänka på något som kommer att hända, oavsett hur mycket jag tänker på det eller inte. De timmarna då jag bara längtar skulle jag ju kunna göra någonting jätteroligt i stället för att gå omkring och vara arg för att tiden går så långsamt. Jag vill ju hellre göra roliga saker på dagarna, och när det plötsligt blir den dagen då hamstern ska inhandlas tänker jag "oj, är det redan måndag" och är jätteglad och lite förvånad över att det plötsligt är den stora dagen. Nu går jag istället och bara tänker på att det är "två dagar kvar" och göt knappt något annat.

Nu ska jag i alla fall snart vara med Malin och då kommer jag nog på andra tankar. Hoppas jag i alla fall.


Puss och kram :)

Jag ska få en hamster!

Är det inte underbart? Om ca en vecka kommer jag att äga en liten hamster. Det kommer att bli en Rysk Vintervit dvärghamster (även kallad Sibirisk dvärghamster). Jag har lånat Tofflans hamsterbok och läst på, ska fortsätta under veckan så att jag är väl förberädd när den lilla krabaten kommer. Jag ska även köpa en egen hamsterbok, men under tiden går det bra med Tofflans. Har du någon idé på namn? Det ska vara till en tjejhamster. Jag funderar på Pepzie.

Dessutom har jag fått en ny klasskamrat i dag. Despina (eller hur man stavar det) är grekisk och kan inte svenska, och bara lite engelska. Hon verkar vara snäll, men det är svårt att lära känna någon som man inte kan riktigt prata med.

Snart ska jag ringa Tofflan och fråga om vi kan hitta på nåt. Hoppas hon har lust :-)

/Cicci

Såhär kommer hamstern att se ut ungefär:

Cicci å Annis helg (a)

Anni sov hos mej i natt :-) Är hoss henne nu <3
Kollade på Harry Potter och hemligheternas kammare innna vi somnade. Pratade självklart lite innan vi somnade. Det hör ju till. Kolla gärna på Annis blogg. Hon skrev lite mer om kvällen. I dag ska jag antagligen vara med Anni en stund och sedan bara softa. Måste ringa Tofflan också...
Ojoj, måste hinna med franskaläxan också. Hur ska jag hinna med allt?
 
(LOL < 3 /Anni)

Franskaction

Hade ju franska i dag. Hmm... för att vara franska var det okej. Om inte Malin hade varit där hade det INTE varit kul. Hur som helst, vi tränade lite på färgerna och fick de i läxa *stönar* men det går nog bra.
På vägen tillbaka hörde jag och mina kompisar en smäll och sedan kom det fram en blodig man som bar på en cykel. "Shit" tänkte jag, "tänk om han har skadat sig". När vi kollade närmare var det en bil med krossad ruta på bagageluckan. Mannen sa att det inte var någon fara så vi gick vidare. Han kunde nog klara sig själv. Det fanns ju hus och människor omkring. Tänk om han försökte bryta sig in i bilen eller nåt? Antagligen hade han bara cyklat in i bilen. Hoppas att det inte var ett inbrott!

Ska snart till skolan

Usch! Jag skulle hellre vara hemma och ta det lungt i dag. Råkade vricka foten lite i går. Det gör ont... ska göra mitt bästa på idrotten ändå. Sedan ska vi ju ha franska också. Fy, jag tycker inte om att gå ända till den andra skolan. Dessutom tycker jag inte om franskaläraren heller. Men jag ska stå på mig, för jag tycker ju om självaste franskan.

Viktigt!

Du har kanske hört talas om Madde – tjugoåringen som don av cancer natten mellan söndag och måndag. Annars kan du kolla på hennes blogg här:
http://jagefrisk.blogg.se

Om du vill läsa mer om detta och hindra att fler sådana saker händer, tryck här: http://enbart.blogg.se/2008/september/080916-enbart-gastblogg-av-anne.html

Ny tl-box och simprov

I skolan i dag kom det nån konstig gubbe (typ El-Roffe) och visade oss hur farligt det är med elektricitet. Flera gånger gjorde han el-smällar. Då hoppade alla till och första gången skrek vissa av chock. Sedan fick de som ville gå fram och känna hur det käns att få lite el i sig. Jag vågade inte...
Sedan skulle vi till en simhall och ha simprov (och bada lite). Man skulle simma 200 meter, varav 50 meter ryggsim. Jag orkade, men nätt och jämt. När vi inte simmade (det var ca 4 i taget) lekte vi på andra halvan av bassängen. Då var det någon av killarna som kastade en rockring rakt på min näsa. Det gjorde så j*kla ont att det inte går att beskriva! Man ser på bilden att det sitter lite blod vid ena näsborren om man kollar noga.
När jag kom hem hade den nya tl-boxen kommit. Man fick smink och en jättesnygg scarf och ett hårband med samma mönster. Najsigt va?



Vad tycks? Bortse från blodet i näsan!

Till Moas kusin Lovisa:

Här är den.. jag hoppas att du kan förminska den sedan så att den passar :)

Tillbaka hos Yvonne och Magnus

Nu är jag tillbaka hos Yvonne och Magnus. Det är sista dagen jag är här på länge, för i morgon kommer mamma och pappa hem från Warzawa och då behöver jag ju inte sova här längre.
Yvonne och Magnus håller just nu på att försöka få Kaxen (deras jättestora hund) att göra som de vill när de ska gå på promenad, vilket tydligen inte är det lättaste!
Jag ska sätta in en bild på Kaxen så fort jag får tillfälle, för han är verkligen jättesöt, fast han är stor och smutsig!

Ny design och ensam igen...

Moa skulle egentligen inte åka hem förrän klockan två, men hon blev tvungen att åka klockan tolv i stället :(
Jag har tagit en dusch, borstat tänderna och fixat min blogg lite. Jag har gjort om hela designen, och blev faktiskt jättenöjd. Den käns liksom lite mer hemtrevlig. Vad tycker du? Kommentera gärna.

Tjejkväll

Ok, vi är bara två stycken på tjejkvällen, men det spelar ingen roll, för det är Moa som är här! Gud vad jag har längtat. Jag mötte henne ungefär vid tunnelbanan. Hon ringde och sa "jag ser dej". Jag tittade upp och där var hon. Jag började springa som en galning. Jag blev så glad att det är inte klokt. Jag har ju liksom inte träffat henne på ett halvår eller nåt! Vi gick hem till mej och vi fixade hennes blogg, men det blev inte riktigt så som vi ville, men det blev i alla fall bra! Till middag åt vi pizza. Det var mumsigt. Nu sitter vi och tittar på "En prinsessas dagbok 2". Jag har sett den många gånger förut, men den är fortfarande bra! Ettan är bättre, men tvåan är fortfarande en av de bästa filmer jag har sett.
Om mamma eller pappa som är i Warzawa läser det här vill jag önska dem god natt, puss och kram! Kram också till alla mina kompisar! Och självklart till alla andra bloggläsare!



Mamma Mia, vilken film!

För första gången i mitt liv har jag sett en film på bio två gånger. Jag såg den ju för första gången i Uleåborg med Linn och Maria, och nu har jag sett den med Yvonne och Magnus också. Eventuellt ska jag och mamma se den på bio tillsammans också, men det har jag ingenting emot, för filmen är faktiskt bra! Den handlar om Sophie (Amanda Seyfried) och hennes mamma Donna (Meryl Streep) då Sophie ska gifta sig och vill att hennes pappa ska je bort henne på bröllopet. Problemet är bara att ingen vet vem som är hennes pappa. Antingen är det Bill (Stellan Skarsgård), Harry (Colin Firth) eller Sam (Pierce Brosnan). Sophie bjuder in alla tre till sitt bröllop i tron om att hon kommer känna igen sin pappa när hon ser honom, men så blir det inte riktigt...

Nu är det nog bäst att jag går och sover, för i morgon kommer Moa och då vill jag vara pigg :-) God natt!!

På semester

Egentligen är det mamma och pappa som är på semester, för de är just nu på väg till Warsawa (hur tusan stavar man det?) tillsammans med några av sina kompisar. Själv ska jag gå i skolan som vanligt, fast jag bor hos Yvonne och Magnus, som är kompisar till mamma och pappa. De har en jättegullig hund (jag kan inte previs säga att den är liten) som heter Kaxen. Jag kom för inte alls länge sedan, men jag har hunnit gå promenad med Kaxen (och Yvonne) och skrivit lite i bloggen.
Jag längtar tills på lördag, för då kommer Moa och ska sova hos mej! Jag åker härifrån och jag och Moa får ta hand om oss själva, men vi är stora så det klarar vi! Men på söndag ska jag hit igen.

Här kommer en chef

Chefen, det är jag det! Som jag redan har skrivit är jag chefredaktör på skoltidningen som fyrorna ska jobba med. En lärare som heter Nina är verkställande direktör, men jag är som sagt chefen. Vi startade i dag. Jag fick gå ner till rummet bredvid lärarrummet klockan 10.30, så jag slapp engelskan (och ett prov) och lite av SO Världen...
Vi pratade mest eftersom att det var första gången redaktionen träffades (även om fyrorna gick i samma klass nästan allihopa). Först fick man säga vad man hette och varför man valt att ha tidning på elevens val (men jag fick ju säga hur det kom sig att jag var chef). Sedan frågade jag om de hade några egna idéer om vad man skulle kunna skriva i tidningen. Det var en kille som ville göra en serie, några tjejer som ville recensera böcker och några som ville intervjua. Själv ska jag fundera på vad jag ska göra nästa gång vi träffas. Idéer från er är välkommna! Jag ska ju skriva en ledare till förstasidan men det vill jag liksom inte börja med riktigt. Ja ja, jag hoppas att ni kommer med bra idéer, annars får jag tänka så att det knakar.

Muffsar

Mmm...
Jag bestämde mig för att baka muffins så jag satte igång. Men jag råkade göra lite annorlunda än vad det stod på receptet. När jag hade blandat ihop det som inte var torrt såg det ut som någon slags blöt rispudding eller något sådant! När jag hade blandat ihop det med pulvret blev det en smet.
Muffinsen blev jättegoda, och eftersom att de vad lite annorlunda döpte jag de till "muffsar". Här är receptet:


Muffsar
Ca 12 st

4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1/4 tsk salt
1 1/2 dl kakao
125 g smör
2 1/2 dl strösocker
2 ägg
1 3/4 fil (jag använde a-fil)
1 tsk vaniljsocker

Blanda de torra ingredienserna i en skål. Vispa smöret, äggen och filen med elvisp tills det ser ut som en rispudding med SMÅ riskorn i. Tillsätt de torra ingredienserna och vispa långsamt tills det har blandats till en mörkbrun smet. Placera i muffinsformar och grädda i ca 25 min på 175°C


Klicka på bilden för att se den större

Lycka till!

Nu är jag anställd

Jag är utsett som chef på skoltidningen :)
Fyrorna ska liksom ha tidning på elevens val och Nina som ska hålla i det undrade om jag ville vara med och hjälpa till, och det ville jag ju! Jag och hon träffades i dag och pratade och hon anställde mig som chef ^.^
En timma från klockan halv elva på torsdagar ska jag leda en grupp med fyror. Läskigt...
Har du något tips på vad man kan skriva i en skoltidning?

Hos Lisa

Hej på er!
Det var ett tag sedan jag skrev i bloggen, men nu är jag här igen. Jag är hos en kompis (Lisa) som du ser på bilden. Hon har en jättegullig liten minidator. Inte så intressant kanske, men i alla fall. Vi har studsat studsmatta och haft roligt med andra grejer också...


I går var jag på grönalund, men det skriver jag om i ett annat inlägg när jag får ut bilderna ur min mobil på något sätt.

Toblerone

Jag bara ÄLSKAR choklad! Jag hittade en fem-pack med toblerone i en av lådorna i mitt nattduksbord :)


Inställd spark

Lite konstig rubrik jag vet, men om man är jag så blir det så!
Jag kände mig lite dålig i går och gick hem från skolan redan på morgonen med feber. I dag skulle det ha varit inspark (sexorna välkomnar fyrorna med lekar, glass etc) så jag gick till skolan trots att jag inte var riktigt frisk. Plikten kallade! Jag kunde ju likson inte låta den andra som skulle ha insparken med mig göra det helt ensam. Men så visade det sig att det inte skulle bli någon inspark i dag p.g.a det dåliga vädret. Jag kämpade på endå, jag klarade faktiskt en hel mattelektion, men till slut pallade jag inte mer, så jag fick gå hem. Jag frös, hade ont i huvudet och kroppen värkte. Inte speciellt trevligt.

RSS 2.0