Han bara hoppade på båten!

Det är en sak som jag vill berätta. När jag var i Uleåborg (nu är jag tillbaka i Haparanda) hände det en lite läskig sak. En kväll var det några fulla män vid hamnen och de råkade kasta ut en frisbee i vattnet. Då klampade (ja, han klampoade verkligen) den ena på våran båt! Sedan hoppade han i vattnet som var jätteäckligt för det låg massa mat och sånt i det. Han var helt förvirrad och såg liksom inte nånting. Sedan sa han nåt i stil med svenskar... och så bådets namn och nägra svordommar fast på finska och så sa han att vi hade bajsat på vattnet. Snacka om läskig och konstig typ!

Uleåborg

Hej igen! Jag är på ett bibliotek i Uleåborg. Bibliotek äger! Annars hade jag ju inte kunnat vara inne på internet härifrån.
Jag har varit här i några dagar. Vi åkte från Kemi. Vi köpte isglass där, men den var alldeles slemmig! När jag kommer hem till Stockholm igen (det blir någon gång efter sommaren) ska jag sätta in en bild på "slemglassen".
I går var jag på bio här i Uleåborg. Jag och min kusin Linn ocg hennes mamma såg Mamma Mia. Vi sa till Linns yngre syskon att vi skulle ta en promenad, för annars skulle de börja gorma. Filmen var i alla fall jättebra! De hade passat in musiken (ABBA's låtar) jättebra i handlingen och den var rolig.
Vi tänkte egentligen åka härifrån i går, men det blev dimma och i dag är det hård kuling, så vi får vänta och se om det blir bättre väder.

Slemglassen

Sommarcyklister

Hej igen! Jag skrev lite igår, men vi hade bara en kvart på datorn i biblioteket och jag använde den mesta av tiden till att leta efter en adress som jag inte hittade, så jag han inte skriva mycket alls.
Jag och min kusin Linn, som  jag nämnde i går, cyklade till "stan" här i Haparanda. Vi gick på Stadium (där jag köpte en ny bikini), Ikea (där Linn köpte en korg till sina föräldrar typ) och några fler. Ja, och så biblioteket då, såklart! Det var underbart att cykla. Speciellt när vi cyklade på fina vägar, utan bilar där det luktade blommor. Jag lånade min mormors cykel, som har fotbroms och en konstig handbroms som jag inte använde för den var för långt bort, och den var jättejobbig att cykla på. I början glömde jag att det var fotbroms, för jag har inte det på min egen cykel hemma i sthlm, så jag cyklade rakt in i Linn, men ingen skadade sig som tur var.

I dag ska vi åka ut med båten (som ägs av Linns pappa). Vi ska åka till Uleåborg, men det tar några dagar att åka dit med båten.

Hej svejs, vi hörs någon gång ^.^

Allt gick bra

Nu är jag i Haparanda. Jag sitter vid en dator i ett bibliotek. Jag har inte så mycket tid så jag får berätta nogrannt någon annan gång, men jag ska försöka berätta lite. På flyget var det egentligen bara att kliva på  och av. Resan gick också väldigt fort. När jag klev av kännde jag mig jättestor ;)
Mormor, morfar och min kusin Linn (snart 9 år) mötte mig på Kallax. Därifrån åkte vi bil till Haparanda. Jag mådde inte ens illa, fast jag satt i baksätet! Säkert Linns förtjänst.

Nervös...

Gud, vad jag är nervös inför flygresan. Jag mår illa. Jaja, det är ju egentligen ingenting att vara rädd för. Jag blir följd av mamma till en kö och den kön leder rakt in i planet och där behöver jag ju bara sätta mig någonstans. Sedan blir jag ju mött på Kallax (flygplatsen i Luleå) av mormor och morfar. Kanske min kusin kommer också (?).

När jag är i Haparanda kommer jag antagligen inte kunna blogga, om jag inte lånar min kusin Linns dator. Annars hörs vi igen när jag kommer tillbaka.

MVH, Cicci :)

Flyga flygplan

I morgon ska jag åka själv till mormor och morfar i Haparanda. Jag har flygit själv förut, men då räknades man som ett barn och man fick extra hjälp. Nu ska jag gå bland de vuxna och ta hand om mig själv. Hjälp, vad jag är nervös! Jag rapporterar mera snart.

Ny design

Vad tycker ni om den nya designen på bloggen? Jag blev ganska nöjd eftersom det var första gången jag försökte designa något själv.

Kommentera gärna!

Globen

Jag har varit i Norge i några veckor. Det har varit roligt. Jag tänker inte skriva så mycket om det, men jag var där i alla fall.

Nu är jag hemma igen. I går var jag i globen med mamma och och min kompis Sofie. Jag skuklle köpa ett par jeans men det tog två timmar att hitta några som jag tyckte om. Det fick bli ett bar ljusblå "Lee" som var på rea. Jag fick dem för 300 fast de egentligen kostar 1000. Visst hade jag tur!? Jag köpte en kofta också.

Nu sitter jag vid mitt skrivbord och lyssnar på radio. Kul va?

RSS 2.0