Jämställdhet

I dag i skolan fick vi en skrivuppgift som handlade om jämställdhet mellan män och kvinnor. Man skulle skriva hur man tyckte att det var där man själv bor och reflektera runt en text. Jag satt en stund och funderade hur det är här där jag bor. Jag kom fram till att det är ganska jämställt, men att det fortfarande finns saker man kan ändra på. Nu syftar jag mest på barn: Killarna får chansen att börja träna fotboll tidigare och de har riktiga tränare, medan tjejerna inte får den chansen. Tjejerna blir inte erbjudna att börja spela fotboll förrän de är i 6:års-åldern och får ha sina pappor som tränare för laget medan killarna blir frågade om de vill börja spela fotboll redan i 5:års-åldern och redan då har riktiga tränare. Det är väl inte helt rätt, eller hur?

PS: Jag är inte så insatt i fotboll, men vad jag har hört och sett så stämmer det. Om jag har fel, snälla säg till!

Andra Avenyn

Just nu sitter jag och tittar på gårdagens avsnitt av Andra Avenyn. Jag fattar inte att jag inte upptäckte att det är ett bra program förrän på höstlovet.
GLÖM DINA BEKYMMER
I MORGON KOMMER NYA

Guud, vad det är svårt att komma på en bra rubrik!

Jag kom hem från skolan för inte så länge sedan. Jag har läst ut min bok och ätit två frukter. Nu måste jag städa Titas bur. Dessutom missade jag Andra Avenyn i går. Jag måste se den också...

Ojojoj, nu har jag inte hunnit blogga på flera dagar :(

Men jag hinner nog inte göra det nu heller, för jag måste till skolan, ska vara skolpolis denna vecka. Jaja, jag ska återkomma i eftermiddag och ta igen det jag inte bloggat dessa tomma dagar.
Ha det bra allihopa :)

Skogskyrkogården

I går kväll var jag, mormor, morfar och mamma på skogskyrkogården. Vi har inte någon anhörig där, men vi tände två ljus på en minneslund. Det var så vackert! Man såg ut över kyrkogården med massor av ljus vid gravarna. Denna bilden är INTE från ikväll, men et var där uppe jag tände ett ljus i går kväll.

Halloween

Alla klädaffärer jag har varit inne i har det varit fullt av "halloweenkläder". Inte så konstigt kanske, men dessa kläder är ju riktigt fina (en del av dem i alla fall) så jag tycker att de skulle kunna vara i affären hela tiden. Jag skulle inte ha något emot mig att ha på mej sådana kläder till vardags. Jag menar inte utklädningskläder, utan lite annorlunda kläder som affärerna har på halloween. Nu har jag tyvärr inte hunnit köpa några "halloweenkläder" eftersom jag vill vara lite sparsam med mina pengar nu så att jag har råd att köpa nödvändiga saker sedan. Just nu känner jag mej faktiskt ganska fattig. Jag köpte i alla fall en kajalpenna på KICKS :-)

RSS 2.0